Op welke leeftijd kan uw pup voor het eerst getrimd worden?

Het beste is om uw pup op de leeftijd van ongeveer 3 maanden te laten trimmen. Wacht hier niet te lang mee, omdat dit ook bij de socialisatie van uw pup hoort. De meeste mensen wachten te lang voor de eerste trimbeurt, met het gevolg dat uw pup klitten heeft en geen eerste leuke ervaring met het trimmen krijgt. En met een beetje pech, zelfs een hekel aan vacht verzorging en de trimsalon krijgt.

Doet het plukken van een hond pijn?

Als de vacht van uw hond pluk rijp is, heeft uw hond absoluut geen pijn van het plukken. De meeste honden vinden het zelfs prettig, omdat de rijpe vacht “de dode haren” meestal ook jeuk met zich mee brengt.

Wordt mijn hond tijdens de behandeling verdoofd?

Nee, natuurlijk wordt uw hond niet verdoofd tijdens de trimbeurt. Uw hond moet tijdens de behandeling op tafel staan, om hem mooi in model te krijgen. Met een hond die knock out op tafel ligt kan ik niks. Met een hoop geduld, rust en goede voorzieningen kan zelfs de moeilijkste hond getrimd worden.

Word mijn hond vastgezet op tafel?

Ja, honden worden bij mij altijd vast gezet op tafel. Dit is voor de veiligheid van uw hond, zodat hij er niet af kan springen, met alle gevolgen van dien. Daarnaast geeft het uw hond ook een hoop rust, omdat uw hond zo niet steeds in de ideale houding “gezet” hoeft te worden. Uw hond staat nooit alleen op tafel, ik hou altijd één hand aan uw hond.

Kunt u ook alleen voor nagels knippen of anaalklieren terecht in de trimsalon?

Ja, ook voor alleen de nagels knippen of anaalklieren kunt u bij mij terecht. U hoeft daarvoor niet speciaal naar de dierenarts. Ook kunt u uw hond alleen laten wassen.

Kan ik met mijn kortharige hond ook terecht in de trimsalon?

Ja, zelfs kortharige honden zijn welkom in de trimsalon. Kortharige honden kunnen ook flink verharen, de trimsalon kan u helpen de verhaar periode te versnellen. Zodat u niet onnodig lang veel haren in huis blijft vinden.

Kan mijn hond tijdens de wintermaanden getrimd worden?

Natuurlijk kan een hond ook getrimd worden als het buiten wat kouder is. De meeste mensen wachten met het brengen van de hond tot het weer wat warmer is, met het gevolg dat de hond klitten krijgt of de vacht zelfs vervilt. En in het ergste geval moet uw hond geschoren worden.

Trimmen betekent ook niet alleen het “kort knippen” van uw hond, tijdens de wintermaanden kunt u er ook voor kiezen om uw hond wat langer te laten. Ook kunt u er voor kiezen om uw hond alleen netjes bij te werken en hem een borstelbeurt, kambeurt, ontklitbeurt of was en föhnbeurt te geven. Een zogehete Tussenbeurt.

3 years ago
Tijdlijnfoto's

Doodle Noor ?❤️?

3 years ago
Foto's uit het bericht van Trimsalon ijdelsnuit

Deze knappe kerel is nog maar 10 maanden en stond bij ons op tafel alsof hij al jaren in de salon komt !
Want een ongelofelijke lieverd , we hopen je snel weer te zien Dino ! ?❤️

3 years ago

Hihi ! Alweer 7 jaar geleden dat deze foto gemaakt is ?
Ik had net mijn salon geopend in Seghwaert , inmiddels zitten we alweer flink wat jaartjes op onze locatie in het dorp en wat zijn we blij met ... See more

« 1 of 102 »

Openingstijden

Ma t/m Vr : 09:00 - 17:00

Za (om de week): 09:00 - 13:00

 

Bezoekadres

Oranjelaan 48
2712 GE,  Zoetermeer
Nederland
T: +31-(0)6 19 62 92 50

E: info@trimsalonijdelsnuit.nl
W: www.trimsalonijdelsnuit.nl

ABHB

Trimsalon IJdelsnuit is lid van de ABHB.

logo ABHB