Werkwijze

Wanneer u met uw hond naar de trimsalon komt, bespreek ik met u hoe uw hond getrimd zal worden. Uw hond zal afhankelijk van de behandeling voor enkele uren bij mij blijven. Dit kan, zeker voor de eerste keer, voor u vervelend zijn om te doen. Want het is toch uw geliefde huisgenoot. Voor uw hond is het dan ook fijner het afscheid zo kort mogelijk te houden, hoe langer u hem blijft knuffelen, hoe onzekerder uw hond wordt. Heb vertrouwen in mij, uw hond is bij mij echt in goede handen.

Zodra u de deur uit bent zal ik met de trimbeurt beginnen, de eerste keer zal dat even vreemd zijn voor uw hond, maar dat went snel. Uit eigen ervaring weet ik dat honden zich graag laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. Zelfs de dieren die thuis op de vlucht slaan, als ze u aan zien komen met de borstel, gedragen zich in de trimsalon voortreffelijk. Een vreemde situatie en omgeving doen dan wonderen. En in deze situatie geldt dan ook “vreemde ogen dwingen”.

Mede om die reden heb ik liever niet dat u bij de behandeling aanwezig bent. Dit is niet omdat ik er niet van houd om op de vingers gekeken te worden, ik heb namelijk niks voor u te verbergen, maar zodat de behandeling gemakkelijker verloopt voor mij en uw hond. Uw hond is in de meeste gevallen een stuk rustiger als ik alleen met hem ben, omdat de eigenaar hem snel zielig vindt en hij daardoor aandacht krijgt. Uw hond weet u op die manier precies te bespelen.

Mocht het echt niet gaan, kunnen we in overleg altijd proberen of het makkelijker gaat als u bij de behandeling bent. Er zijn namelijk altijd uitzonderingen op de regel.

Op de trimtafel zullen we uw hond in model trimmen. Afhankelijk van de vacht van de hond houdt trimmen in:
knippen, uitdunnen, scheren, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen.

Volledige trimbeurt

Bij een volledige trimbeurt worden tevens de nagels geknipt, oren uitgeplukt en schoongemaakt. De anaalklieren worden nagekeken en zo nodig geleegd. Indien uw hond het toelaat wordt het tandsteen van de tanden verwijderd.

Als uw hond klaar is bel ik u op zodat u zo snel mogelijk uw hond weer op kunt komen halen. Uw hond zit hierdoor niet onnodig lang in de trimsalon.

Na een trimbeurt kan het zo zijn dat u hond vreemd gedrag vertoond, zoals springen, met zijn kop schudden en zijn eigen lichaam besnuffelen. Dit komt omdat uw hond even aan het “gevoel” van zijn nieuwe uiterlijk moet wennen.

Bij het ophalen kunt u eventueel alvast een nieuwe afspraak maken en kunt u contant afrekenen.
(Pinnen is ook mogelijk)

3 years ago
Foto's uit het bericht van Trimsalon ijdelsnuit

Ontmoet Eefje ! Een flinke dame (extra grappig dat ze eefje heet ?)
Ze vond het bad een klein beetje te spannend dus hebben wij haar heerlijk in het zonnetje gewassen?

« 6 of 102 »

Openingstijden

Ma t/m Za : 09:00 - 17:00

Bezoekadres

Oranjelaan 48
2712 GE,  Zoetermeer
Nederland
T: +31-(0)6 19 62 92 50

E: info@trimsalonijdelsnuit.nl
W: www.trimsalonijdelsnuit.nl

ABHB

Trimsalon IJdelsnuit is lid van de ABHB.

logo ABHB