Trimsalon ijdelsnuit

Voor Groot en Klein

Sinds 2011

Veesgestelde vragen

Het beste is om uw pup op de leeftijd van ongeveer 3 maanden te laten trimmen. Wacht hier niet te lang mee, omdat dit ook bij de socialisatie van uw pup hoort. De meeste mensen wachten te lang voor de eerste trimbeurt, met als gevolg dat uw pup klitten heeft en geen eerste leuke ervaring met het trimmen krijgt. En met een beetje pech krijgt uw pup zelfs een hekel aan vachtverzorging en de trimsalon.

Als de vacht van uw hond plukrijp is, heeft uw hond absoluut geen pijn van het plukken. De meeste honden vinden het zelfs prettig, omdat de rijpe vacht “de dode haren” meestal ook jeuk met zich meebrengt.

Nee, natuurlijk wordt uw hond niet verdoofd tijdens de trimbeurt. Uw hond moet tijdens de behandeling op tafel staan, om hem mooi in model te krijgen. Met een hond die bewusteloos op tafel ligt, kan ik niets doen.

Met veel geduld, rust en goede voorzieningen kan zelfs de moeilijkste hond getrimd worden.

Ja, honden worden bij mij altijd vastgezet op tafel. Dit is voor de veiligheid van uw hond, zodat hij er niet af kan springen, met alle gevolgen van dien. Daarnaast geeft het uw hond ook een hoop rust, omdat uw hond zo niet steeds in de ideale houding “gezet” hoeft te worden. Uw hond staat nooit alleen op tafel, ik hou altijd één hand aan uw hond.

Ja, ook voor alleen het knippen van nagels of het legen van anaalklieren kunt u bij mij terecht. U hoeft daarvoor niet speciaal naar de dierenarts te gaan. Ook kunt u uw hond alleen laten wassen.

Ja, zelfs kortharige honden zijn welkom in de trimsalon. Kortharige honden kunnen ook flink verharen, en de trimsalon kan u helpen de verhaartijd te verkorten, zodat u niet onnodig lang veel haren in huis blijft vinden.

Natuurlijk kan een hond ook getrimd worden als het buiten wat kouder is. De meeste mensen wachten met het brengen van de hond tot het weer wat warmer is, met als gevolg dat de hond klitten krijgt of de vacht zelfs vervilt. En in het ergste geval moet uw hond geschoren worden. Trimmen betekent ook niet alleen het “kort knippen” van uw hond; tijdens de wintermaanden kunt u er ook voor kiezen om uw hond wat langer te laten. Ook kunt u ervoor kiezen om uw hond alleen netjes bij te werken en hem een borstelbeurt, kambeurt, ontklitbeurt of was- en föhnbeurt te geven. Een zogeheten tussenbeurt.